Igår tittade jag bort några få sekunder och vips så hann Isak fram och ta en bit rå kyckling att smaka på. 🙁 Han sög bara på den lite och bet aldrig av någon bit. Själv blev jag helt hysterisk och skrämde slag på stackars sonen som blev jätte rädd. Men jag ville bara inte att han skulle få i sig mer! Så han stod helt förstenad så jag kunde ta den råa kycklingen och en massa diskmedel åkte fram. Ringde 1177 och kände mig som den sämsta mamman när jag fick förklara vad som hänt. Det är inte säkert han blir sjuk av bakterien campylobacter men inkubationstiden är 2-7 dagar. Finns inget man kan göra än att avvakta. Jag hoppas verkligen att han slipper blir sjuk!
Jag är en dålig mamma!
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Den där lilla sekunden, oj vad det kan hända mycket på den. har nog hänt dom flesta!
Men ngn dålig mamma är man inte för det. Du agera ju snabbt och korrekt när du sett vad som hänt!
Hoppas bara han slipper bli sjuk nu!
Än så länge har han klarat sig! *peppar peppar*
Hoppas han slipper bli sjuk, men risken är väl ganska liten tror jag?
Tyvärr sånt som händer, vi har ju tyvärr inte ögon i nacken…
Hon ville tyvärr inte svara på hur stor risken för smitta var. Jag är bara glad om det finns chans att han inte blir sjuk. 🙁
Va kul!! alltid skoj att testa nytt 😀
Ja det är riktigt skoj att få testa olika produkter och grejer! 🙂
Jag har gjort värre saker.. Vågar inte säga vad. Mammahjärna…!!! 😉
Hoppas han håller sig frisk. Som sagt, risken ÄR ju faktiskt minimal.
Kram M
Vad skönt att höra att det inte bara jag som är ”dålig” mamma. Fy det är verkligen hemskt när man gör misstag. 🙁
Kram
Det har hänt mig en gång också. jag känner igen HYSTERIN. jag kände mig ännu värre, ännu slarvigare. Lukas öppnade sopskåpet och hittade sig en TORR gammal kycklingbit som jag måste ha missat när vi kastat skräp. Fy jobbig vecka, men jag kan lova att jag googlade det mesta och ringde runt till de flesta. Min make tröstade mig med att säga” RISKEN ÄR MINIMAL” kycklingen måste först vara drabbad av listeria och i svensk kyckling, ska det väl knappt finnas någon chans. men ändå. Jag kan knappt tillaga kyckling längre. Känns som om jag blivit galen men jag har blivit rädd för kyckling;)
Förstår det jobbiga fy!! :/ Det är fan inte lätt. Nja fast det är campylobacter man är rädd för. Och den finns tyvärr i all kyckling och är jätte stor risk att bli smittad om man inte värmer kyckling tillräckligt. 🙁 Och han smakade på rå men dom sa på 1177 att det inte är säkert han blir sjuk men det är ändå allvarligt tydligen det jag gjort men lätt hänt. 🙁