Jo så igår gjorde jag slag i saken och började baka. Jag gjorde ett knäckebröd (kommer recept imorgon) och så gjorde jag detta jättegoda och proteinrika brödet. Jag har min familj som testpatrull. När Isak fick smaka på brödet för första gången. Se hans reaktion i slutet av inlägget!
Först vill jag berätta att jag letat bland olika recept på nätet, lagt till, tagit bort för att göra mitt eget. Jag chansar och provar mig fram med andra ord. Och ja det kan gå rätt åt h*****e! 😉 Men jag kommer blogga om både misslyckande och lyckande.
Jag vill göra mitt egna bröd. Det är godare, roligare och jag vet vad som finns i brödet. Jag försöker välja ekologiskt så mycket det går och det blir en del Kung Markatta.
Jag använder mig av proteinpulvret Forever Ultra Vanilj <–
Proteinbröd
Ingredienser:
3 dl krossade linfrön
1 dl Forever Ultra Vanilj
2 msk Fiberhusk
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
250 g Lättkvarg
20 st Hackade valnötter
6st Ägg
2 msk honung (Denna använder jag)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser till en tjock smet och låt stå i cirka 5 minuter.
Smörj en form med olja och häll i smeten. (Jag kände att det ändå var svårt att lossa från formen så tips mottages gärna)
Grädda brödet i cirka 45 minuter.
Låt svalna.
Isak testar mitt hemmavarande bröd men gillar han det? Försök lyssna mellan skriken av lillebror. ;)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=z976Xo1CPCI[/youtube]
Jag är iaf sjukt nöjd med mitt bröd! Imorgon kommer receptet på knäckebröd. Men detta bröd måste ni testa. Men det är sjukt mättande.
vad gott det låter, det måste jag testa! vad du kan göra är ju att smöra pannan och lägga ströbröd i så borde det lossna bättre efter 🙂
Jag använder nu bakplåtspapper 🙂 det är toppen!
Gott 🙂
Ypperigt proffsigt upplägg, nice med video med. Du kan verkligen leverera. kram