Protein lussebullar!

Äntligen har jag bakat! 🙂

Och dem blev ju godkända! Dock vill jag ju ha mer smak så nästa gång lägger jag nog en extra påse saffran. Men jag följde Arlas recept men bytade ut 25% av mjölet till bakproteinet och så använde jag inte Arlas produkter, endast kesselan då var Arla! Så lite bättre samvete kan man ha när man vet att det innehåller protein. Bara det att dem mättar väldigt bra så man kan inte äta hur många som, vilket jag brukar. =P Men det är väl bra!Så receptet Ala Ann-Sofie Lussebullar! ;-)50 g jäst100 g smör eller margarin5 dl mjölk250 g kesella2 påsar saffran, 1gr1½ dl socker½ tsk salt4 dl bakproteinca 13 dl vetemjöl ( du kommer få lägga mer vetemjöl än det efter jäsningen)Garnering: russinPensling: 1 äggSmula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37 grader. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. (viktigt att det inte blir varmare än 200 grader på dessa då proteinet klarar max 200 grader). Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter (Själv delar jag degen först i 4 bitar för att sen baka ut på känsla). Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Lät jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 11-14 minuter.Klart! =D Bakproteinet jag använt hittar du hos MM sports och heter Body Science Bake Protein!
Ni missar väl inte min nya tävling HÄR! <—bloglovin

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. carinasjolund

    Vad duktig du är! Själv bakar jag aldrig lussebullar tycker inte att saffran är någe vidare gott.Men dina var glansiga och fina :)Kramen på dig♥

  2. Barnens Hjältar

    Hade med tänkt baka men den lilla är sjuk och hänger i selen på magen mest hela tiden. Nu har jag anammat din måndagslista

  3. Västgötskan

    Lussebullar är galet gott! Men jag håller med dig, nästa gång blir det nog en påse extra saffan, "bara för att"… 😀

stats